צורות הגשה

מה להגיש באיזו כוס? קרח או בלי קרח? איזו כוס תחמיא למשקה שלכם ולמה?

יין לבן כמעט תמיד נגיש קר מהמקרר בכוס יין עם רגל גבוה בשביל שלא נצטרך להחזיק בכוס עצמה ונחמם את היין דרך הידיים שלנו.

יין מבעבע כמו קאווה ושמפנייה נגיש בכוס צרה עם רגל. הרעיון מאחורי זה היא כמובן לא לחמם את היין וגם להקטין את השטח פנים של היין עם האוויר בשביל לאבד כמה שפחות מהבועות של השמפניה.

יין אדום נגיש בכוס יין רגילה, ונאחוז בחלק הכוס של עצמה. סיבוב היין בכוס וחימום קל שלו בעזרת הידיים מאפשר ניחוחות של היין לצאת ולהעשיר את חווית השתייה שלנו, בין אם זה עם רגל או בלי.

קוקטיילים שהם בעיקר אלכוהול על גווניו נגיש לרוב בכוס לאובול. כוס נמוכה ורחבה. בכוס הזאת כמובן ניתן להגיש וויסקי, קוניאק ורום מיושן עם או בלי קרח.

קוקטיילים עם מיצים ופירות נגיש לרוב בכוס הייבול, כוס גבוה וצרה.
כמובן שיש יוצאי דופן וישנם המון סוגי כוסות כמו כוס מרטיני, כוס מרגריטה וכוסות טיקי למיניהם אבל זה כבר נושא לספר (יש מספר לא מובטל לספרים שמוקדשים רק לכוסות)

ראוי לציין גם את כוסות הסניפטר והגלן קרן. כוסות יפיפיות אשר מיועדת כמעט בלעדית לאלכוהול מיושן בעל ארומות וטעמים מורכבים. צורתן הייחודית “פותחת” את האלכוהול ומערבב אותו בצורה אידיאלית עם האוויר. נוסף על כך הסניפטר והגלן קרן מחייבות אותנו להכניס את האף לכוס ככה שתחילה נריח את האלכוהול ורק אז נטעם אותו. דבר אשר מעשיר את החוויה.

On the rocks מתייחס להאם אתם רוצים קרח במשקה שלכם או לא. על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח כמובן אך למי שטרם החליט בואו נגלה מה תפקיד הקרח. קודם כל הוא מקרר את המשקה שלכם ומעט מאלחש את הלשון והגרון מה שמקל על חווית השריפה בגרון אבל הוא גם מסתיר חלק מהטעמים. נוסף על כך הוא מדלל את המשקה, ככה שאם אתם מבקשים עם קרח תבקשו עם הרבה קרח בשביל קירור מקסימלי ודילול מינימלי. לכן בשביל להוריד מעט מהשריפה אפשר להוסיף מים וככה המנעד טעמים נשאר אבל זה מקל על חווית השתייה.

דילוג לתוכן