מרכיבים
כמה אתם מכירים את האלכוהול שאתם קונים?
בין אם אתם קיבלתם במתנה ערכת קוקטיילים או שמה אתם כבר מיקסולוגים של ממש מרכיבים ברמה גבוה הם אלה אשר יגרמו לקוקטייל שלכם לבלוט וייתן לו טעם עשיר ואיכותי יותר.
כל ברמן אשר מסיים קורס יודע לדקלם את הרצף : וודקה, ג’ין, רום, טקילה, אניס וויסקי. אלו הם התזקיקים אלכוהול אשר עבר תהליך זיקוק).
וודקה אפשר להכין כמעט מכל צמח כל עוד הוא עשיר בסוכרים. לרוב, נעשה שימוש בסלק ותפוח אדמה בגלל שהם היו מאוד נפוצים באזוריי בריה”מ לשעבר. בעולם הוודקה יש לנו לא מעט אפשרויות טובות. בין היתר : רוסקי סטנדרט , סטוליצ’ניה (סטולי) ברמה הבסיסית דרך בלוגה טראנסאטלנטיק רוברטו קאוולי ו גרייגוס ברמת הסופר פרמיום ועד בלוגה גולד ליין ברמת האולטרה פרמיום. קצת ג’ינג’ר אייל מעט לימון וכמובן וודקה וכבר יהיה לכם ביד מוסקו מיול טעים ומרענן.
טקילה מגיע אלינו כל הדרך ממקסיקו. הטקילה מזוקקת מקקטוס אשר נקרא אגבה כחולה. בין אם בצ’ייסר או במרגריטה קפואה בקיץ הפופולריות של הטקילה גדלה ולא תתפסו בר טוב בלי מבחר טוב של טקילות. חוזה קוארבו הולכת מעולה לערב עם חברים במחיר נוח לכיס. פטרון רפוסדו זה כבר למביני עניין. טקילה איכותית שהיא 100% אגבה כחולה עם יישון אשר מעניק לה טעם ייחודי. 1800 אנייחו היא טקילה מבין הטובות בארץ עם יישון כבר יותר משמעותי.
באניס יש לנו את הערק הישראלי ואוזו יווני. טעמים מאוד חזקים של אניס וליקוריץ’. לא מתאים לכל אחד אבל בהחלט קולע לטעם הישראלי. זה הולך מעולה עם מיצי הדר ומיץ אשכוליות במיוחד. אוזו פלומארי אוזו 7 הם בין מותגי האוזו המובילים בארץ. ערק ג’בלנא מקבל שם מאוד טוב בזמן האחרון. טעים מאוד ובמחיר לכל כיס.
עולם הוויסקי למראית עין נראה גדול ומפחיד להיכנס אליו. בהחלט הוא ורסטילי אבל אפשר לגלות במספר שאלות שהתשובה שלהם רשומה על התווית הרבה מאוד על הוויסקי שבידכם. קודם כל מאיפה הוויסקי?
שלושת המדינות אשר שולטות בעולם הוויסקי הן סקוטלנד, אירלנד וכמובן ארה”ב. עוד מדינות שכדאי להכיר הם קנדה, יפן וישראל. אצל הסקוטים אנחנו נראה לרוב סינגל מאלט מיושן ולפעמים מעושן. הכוונה היא לוויסקי שהוא מדגן בלבד ומיוצר כולו באותה המזקקה. ישנו גם את הבלנדד מאלט כמו מאנקי שולדר המעולה. למתעניינים בסינגל מאלט מיושן יש את גלנפידיך 15 שנה. מגיע מאחת המזקקות וויסקי סקוטי הגדולות בעולם. אצל האירים נוכל למצוא בושמילס אוריג’ינל שהולך מעולה נקי ובקוקטיילים. אצל האמריקאיים נהוג לקרוא לוויסקי בורבון. האמריקאים משתמשים ביחסים שונים של מאלט ותירס. כל מזקקה מכינה אותו אחרת ולכן יש לו גם טעם מאוד שונה מהוויסקי הסקוטי. פור רוזס המעוטרת בציורי ורדים מאפשר לנו טעימה מעולמם העשיר של הבורבון והקוקטיילים שהולכים איתם. למשל אולד פאשן.